ALGEMENE INFORMATIE OVER DE SOMMER ZADELS

Sommer is een succesvol en innovatief familiebedrijf gevestigd in Pirmasens, Duitsland. Het bedrijf is in 1965 opgericht, en sindsdien produceert Sommer grotendeels handgemaakte zadels van hoge kwaliteit voor alle disciplines. De Sommer zadels zijn maatzadels die volgens de individuele wens van de ruiter en de behoefte van het paard worden gemaakt. Hierbij kunt u denken aan vorm en lengte van de panelen, de maat en positie van de kniewrongen, de lengte van de zadelflap en de plaats van de  beugelophanging etc. U kunt ook kiezen welke kleur leer gebruikt gaat worden. Het is mogelijk om meerdere kleurcombinaties te kiezen. Alle gebruikte materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en op kwaliteit gecontroleerd. Elk zadel ondergaat tijdens elk werkproces, en nogmaals voor het verlaten van de fabriek, een strenge kwaliteitscontrole.

zadelboom-1

zadelboom-2

 

De zadelboom
Omdat paarden tijdens trainingsprogramma’s meer spieren ontwikkelen, maar tijdens langdurige rust of ziekte ook spieren kunnen verliezen, kan het gebeuren dat het ooit goed passende zadel niet meer goed op de paardenrug ligt. Om deze veranderingen op te vangen, heeft Sommer zijn eigen aanpasbare boom ontwikkeld. Alle Sommer zadels die vanaf 1991 zijn gemaakt hebben een “Flexus boom”, die van een hoog waardige PVC soort gemaakt wordt. De zadelboom geeft mee met de beweging van de paardenrug en behoudt tegelijkertijd zijn dimensionale stabiliteit. Het kopijzer is van een speciale legering gesmeed en kan ontelbare keren gebogen worden zonder dat het materiaal vermoeid raakt. Het kopijzer kan op locatie tusen 27 en 38 cm aangepast worden met een speciaal hiervoor ontwikkelde draagbare machine. Sommer geeft een garantie van 30 jaar op alle bomen, zonder beperking van het aantal aanpassingen. (Ongelukken vallen niet onder de garantie.) Naast de gangbare zitmaten (16-18 inch), kunnen alle modellen op de “La Vita” zadelboom gebouwd worden voor ruiters die een zitmaat van 18-21,5 inch nodig hebben.

De panelen

In 2001 heeft Sommer nieuwe kussens ontwikkeld die nog comfortabeler zijn voor het paard dan de oudere panelen. Deze Protection panelen hebben een “sandwich constructie” met de volgende onderdelen en eigenschappen:
1. De kern van de panelen is gevuld met synthetische wol die geen vocht opneemt en altijd zacht en elastisch blijft, zonder te klonteren.
2. De volgende laag is gemaakt van natuurlijk vilt en omhult als een zak de kern. Dit natuurlijke materiaal vormt zich naar de rug van het paard, zonder hard te worden.
3. De daarop volgende laag is gemaakt van een natuurlijk schuimrubber voor meer zachtheid.
4. Tot slot zijn de verschillende onderdelen omhuld door met de hand genaaid leer van hoge kwaliteit en afgewerkt met een mooie bies.

panelen-01

Type panelen

protection

protection

Protection Pro

Protection Pro

Performance Dressuur

Performance Dressuur

Protection Trekking

Protection Trekking

Protection Trekking Pro

Protection Trekking Pro

Protection Compact

Protection Compact